Хрестівська
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Меню сайту
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
  • Освіта Чаплинського району
  • Хрестівська спроможна територіальна громада
  • Надеждівська школа
  • Долинська школа
  • Шевченківська школа
  • Новонаталівська школа
  • КВНЗ ""Херсонська академія неперервної освіти"
  • Міністерство освіти і науки України
  • Просвіта Херсонщини
  • Шкільні бібліотеки Херсонщини
  • Архів записів

     

    Для батьків майбутніх першокласників

    Тести для батьків майбутніх першокласників

    Медичні показники для відмови вступу до школи 

     дітей 6-річного віку 

    ПАМ’ЯТКА

    ДЛЯ БАТЬКІВ ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ГОСТРИХ

    КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ

    Шановні батьки! Щоб уберегти ваші родини від таких поширених та небезпечних захворювань, як гострі кишкові інфекції, слід виховувати санітарно-гігієнічні навички у сім’ї та змалку привчати дітей до особистої гігієни.

    & Гострі кишкові інфекції – це група гострих інфекційних хвороб, що характеризуються ураженням шлунково-кишкового тракту з порушенням водно-мінерального обміну, загально інтоксикацією.

    & Щоб уникнути гострих кишкових інфекцій, після прогулянки, перед приготуванням їжі, у процесі готування та перед їдою, після відвідування туалету слід ретельно мити руки з милом.

    & Слід регулярно підстригати нігті собі та дітям. Довгі нігті, а також прикраси на руках знижують ефективність миття рук. Це особливо важливо для профілактики гострих кишкових інфекцій у дітей раннього віку, до організму яких збудники інфекцій найчастіше потрапляють саме контактно-побутовим шляхом. Якщо ваша дитина гризе нігті варто відучити її від такої шкідливої звички.

    & Для новонароджених та немовлят найнадійнішим способом профілактики гострих кишкових інфекцій є грудне вигодовування. Якщо дитину годують штучними сумішами, їх слід готувати безпосередньо перед їдою та у жодному разі не зберігати до наступного годування.

    & Не варто вживати продукти сумнівної якості.Купуючи продукти на ринку, слід звернути увагу на умови їх зберігання. Особливо небезпечними є продукти, куплені у місцях стихійної торгівлі.

    & Для приготування страв та напоїв слід використовувати лише свіжі, неушкоджені та ретельно очищені продукти, чистий посуд тощо. Наприклад, приготований сік слід вживати одразу та не зберігати до наступного годування.

    & Готуючи їжу, варто пам’ятати, що сирі продукти, зокрема птиця, м’ясо, риба, молоко тощо, часто заражені збудниками гострих кишкових інфекцій. Запорукою їх знищення є ретельне кулінарне оброблення – температура продукту під час оброблення має становити 100оС. Заморожені м’ясо, риба, птиця мають повністю відтанути перед кулінарним обробленням.

    & Готові страви бажано вживати одразу після приготування. Страви кімнатної температури, які до того ж зберігаються без дотримання належних умов, є ідеальним середовищем для розмноження мікроорганізмів.

    & Якщо ви готуєте із запасом чи у вас залишилася частина страви, слід пам’ятати, що готові страви мають зберігатися або гарячими /при температурі приблизно 600С чи вище/, або холодними / при температурі приблизно 100С чи нижче/. Це вкрай важливо, якщо ви плануєте зберігати страву 4-5 годин або більше.

    & Не варто водночас зберігати у холодильнику багато теплих страв, оскільки це уповільнює їх охолодження. Якщо в середині готової страви довго зберігається тепло / температура вище 100С/, мікроорганізми виживають і швидко розмножуються, що може зашкодити вашому здоров’ю та здоров’ю вашої дитини.

    & Розігрівати заздалегідь приготовлені страви варто при температурі не нижче 1000С. Це надійний спосіб уберегтися від мікроорганізмів, які могли розмножуватися в їжі в процесі її зберігання /правильне зберігання готових страв пригнічує розмноження хвороботворних мікроорганізмів, але не знищує їх повністю/.

    & Не слід зберігати готові страви поряд із сирими продуктами, щоб уникнути небезпеки перехресного зараження. Збудники гострих кишкових інфекцій, які містяться у сирих продуктах, можуть потрапити на готові страви при безпосередньому контакті. Таке перехресне зараження називають видимим. Також розрізняють приховане перехресне зараження, коли збудники гострих кишкових інфекцій потрапляють на готові страви через кухонне приладдя, поверхні, посуд тощо.

     

    & Якщо на ваших руках є порізи чи подряпини, їх слід обробити антисептичними засобами, забинтувати чи заклеїти бактерицидним пластиром, перш ніж готувати їжу.

    & Зберігати продукти харчування слід якомога далі від хатніх тварин, оскільки вони також можуть бути джерелом збудників інфекцій. Для надійнішого захисту зберігайте продукти в ємностях, які щільно закриваються.

    & Завжди слід зберігати продукти харчування, дотримуючись умов і термінів придатності, що вказані на упаковці.

    & Варто пам’ятати про чистоту на кухні. На поверхнях для приготування їжі не має бути бруду, пилу, плям. Рушники для витирання та миття посуду слід щодня змінювати.

    & Для пиття та приготування їжі слід використовувати воду тільки гарантованої якості. Якщо у вас є сумніви щодо її характеристик, ліпше додатково прокип’ятити воду, аби попередити ризик зараження.

    Інформація про надання школі

    шефських внесків за період –

    з 10  грудня  2016 по 08  червня  2017  року

       У грудні 2016 року для проведення Новорічних свят була надана спонсорська допомога від Асланова І. А., Костирі Д.В., Турбал Н.В. та Турбал Ю.В., Слободяника С.В., Ніязова З.І., Ковальової Н.М., Лабенка П.І., Добей Н. В., Боголюб Т.В., Гаєвської Т.А., Хільченка О.С., Дьоміної З.І. на суму 1400 грн.

       У січні 2017 року була надана спонсорська допомога від Ніязова І. на суму 500 грн. для придбання сітки в спортивний зал та господарчого інвентаря для її закріплення.

       У березні спонсорська допомога від Лабенка П.І. на суму 405 грн. для купівлі катріджа для принтера.

       У квітні Турбал Н.В. надала саджанці сосон в кількості 31 шт.

       У травні Турбал Ю.В. допоміг скосити траву на стадіоні.

     

    Вхід на сайт
    Пошук
    Годинник
    Календар
    «  Грудень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    Погода
    Радіо
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0